© 2022 Foodyny.

Végre egy nap, amikor nem, hogy lehetséges de egyenesen kötelező este a munka után palacsintát enni, hiszen ma van a nemzetközi palacsinta nap. Elő a sütőkkel, a liszttel, a tojással és íziben süssön mindenki egy tucatnyi finomságot, amit kakaóval, lekvárral, vagy túróval tessék megtölteni!

Aki nem tudná, a palacsintát az ókori Rómának köszönhetjük, a légiósok egyik fő tápláléka volt a hosszú hadjárataik idején. A katonák kenyérszerű tésztát gyúrtak, azt pedig kerek kövön, vagy a legionáriusok pajzsán sütötték meg. Abban az időben sós töltelékkel, húsokkal tömték meg, édesség csak évszázadokkal később lett belőle. Állítólag a franciáknak köszönhetően, ők töltötték majd öntötték először nyakon forró citromos vajjal.

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: Mákos palacsinta illatos szilvamártással

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.