© 2022 Foodyny.

A Foodyny összeszedett egy csokorra való olyan érdekes, és eddig talán nem hallott tényt a hétköznapi ételeinkkel kapcsolatban, amely sokakat biztosan meglep majd. Azt tudták például, hogy a gyümölcsökre ragasztott matrica ehető?

1. Ehető gyümölcsmatrica
Bizony az! Logikusnak tűnik, hogy a gyümölcsre ragasztott azonosító matricát le kell szedni, mielőtt megesszük, pedig nem muszáj. A papír és a ragasztó is élelmiszer-minőségű, így bátran el lehet fogyasztani. 

2. A csípős a hosszú élet titka
A Harvard Medical Schcool egyik tanulmánya szerint, aki napi egyszer csípőset eszik, 14 százalékkal csökkenti az elhalálozás kockázatát, mivel a csípős segít az egészséges koleszterin- és trigliceridszint fenntartásában.

3. A paradicsom szobahőmérsékleten jó
Ez az a zöldség, amit nem szabad hűtőszekrényben tárolni, mert órák alatt elveszíti az ízét. Érdemes szárral együtt, a konyhapulton tárolni, így napokig friss és zamatos marad.

4. A citrom egy cukorbomba
Igen, jól olvassák. A citromban több a természetes cukor, mint mondjuk az eperben. A magas citromsav-koncentráció miatt azonban ezt nem érezni.

5. A mikrohullámú sütő nem is rossz
Sokan kampányolnak a mikróban melegített ételek ellen, mondván, nagyon egészségtelen ez a technológia. Holott, a mikrohullámú sütés a legjobb módja annak, hogy megőrizzük az ásványi és tápanyagokat az ételben. A zöldségek gőzölése például a mikróban egy kevés vízzel, sokkal egészségesebb, mint a főzési technika.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.