© 2022 Foodyny.

A vegán táplálkozás előretörése, még több ehető virág az alapanyagok között és a Közel-Kelet ízvilága. A hazai gasztrobloggerek ígérik, a kulináris élvezetek szerelmesei 2018-ban sem fognak unatkozni! Új köntösben térnek vissza nagyanyáink kedvencei, közelebb kerülünk a természethez, sőt, egyesek szerint épp a gasztroforradalom második felvonását éljük. A legérdekesebbnek tűnő változásokról a most hétvégi Konyhakiállítás szervezői kérésére készült egy rövid útmutatást. Olvasd el a szakértők rövid ízelítőjét, március 2-4 között pedig látogass el az ország legtrendibb lakberendezési kiállítására, és kóstolj bele 2018 ízeibe!

Chili&Vanília - Mautner Zsófi
Az elkövetkező évek egyértelműen a vidéki gasztronómiáról fognak szólni, most következik a gasztroforradalom második évtizede, amikor az első évek eredményei országszerte megteszik hatásukat. "Számos séf számára az alapanyagokhoz, földhöz, természethez, kultúrához való közelség, illetve ehhez kapcsolódóan a saját gazdálkodás kialakítása lehet a legvonzóbb és leginspirálóbb" - hangsúlyozza Mautner Zsófi.

A gasztroblogger úgy látja, idén erősödnek az "okos diéták", vagyis azok az irányzatok, amelyek nem a tiltásról szólnak, hanem a kiegyensúlyozottabb étkezést részesítik előnyben. Ilyen például a happy eating (boldog evés) és a mindful eating (tudatos étkezés). A csúcsgasztronómiában és a házias konyhában egyaránt előtérbe kerülnek a zöldségek, a gyümölcsök és a gabonák. Ezzel párhuzamosan fokozatosan visszanyúlunk a gyökereinkhez, egy-egy klasszikus fogás, illetve annak minőségi elkészítése is prioritás lesz.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.