© 2022 Foodyny.

Idén immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a gyulai Várkertben a Kolbász- és Sódarmustra, mely egyben a város szezonnyitó gasztro-kulturális fesztiváljának is számít. A középpontban természetesen a finomabbnál finomabb falatok kerülnek, így három napom keresztül betekintést nyerhetünk Hungarikummá nyilvánított Gyulai Kolbász világába.

sodarmustra0

Március 16-18. között zsúfolásig megtelik majd a gyulai vár, s ahogyan minden évben, úgy most is megtekinthetők, megkóstolhatók és megvásárolhatók lesznek az ízletes húsipari különlegességek. De lesz itt sonkasaccolás, ínycsiklandó ételbemutatók, tradicionális, igazi gyulai és csíkszentmiklósi disznóvágás valamint karcagi birkapörkölt főzési bemutató is. Szombaton pedig a Gyulahús Kft. válogatottja kolbászkészítő versenyre hívja ki a megmérettetést vállaló csapatokat.

sodarmustra1

A szervezők kiemelt fontosságúnak tartják, hogy idén megünnepeljék a Gyulai Húsipar 150 éves fennállását, így a minőségi magyar húsipari ételek, hungarikumok népszerűsítését helyezik a középpontba. A Foodyny megkeresésére úgy fogalmaznak: a rendezvény turizmus szempontjából is kiemelkedő jelentőségű, hiszen nem főszezonban rendezik meg, hanem a kora tavaszi időszakban. "Így pedig időrendben a Gyulai Kolbász– és Sódarmustra nyitja immáron nyolcadik éve a rendezvények sorát Magyarországon" - hangsúlyozzák a szervezők.

sodarmustra2

Egy biztos, aki ellátogat családjával március 16-18. között Gyulára, garantáltan tele hassal és feledhetetlen, örök élményekkel távozik majd a VIII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustráról! 

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: Így készül a legendás Hartai kolbász

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.