© 2022 Foodyny.

Húsvét közeledtével ismét aktuálissá válik a sokak által feltett kérdés: milyen is a tökéletes főtt tojás? Mindenki esküszik valamilyen tuti tippre, minden gyakorlott háziasszonynak megvannak a maga praktikái. Ezeket gyűjtöttük csokorba, hogy jusson idő kikísérletezni a legjobb kombinációkat.

fottojas1

1. A főzésre váró tojásokat először mindig sorakoztassuk a lábasba, és csak utána engedjük fel hideg vízzel! Ha már a forrásban lévő vízbe helyeznénk őket, akkor állandóan egymásnak ütődnének, megrepedne a héjuk, és kifolyna belőlük a fehérje, még mielőtt megfőne.

2. Tegyünk sót is a vízbe, ugyanis a tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy sokkal könnyebb leszedni a héját a tojásról, mintha sima vízben főztük volna meg.

fottojas2

3. A főzési időt mindig a forrástól kezdve számoljuk, a tökéletes keménytojásnak tíz perc kell a lobogó vízben.

4. Mielőtt nekiállnánk a megfőtt tojásokat megpucolni, tegyük őket jeges vízbe, és várjuk meg, míg teljesen lehűlnek! Sokkal szebben és könnyebben fog lejönni a héjuk.

fottojas3

5. És hogy miként pucoljuk meg a tojásokat? A legnépszerűbb és legkönnyebben kivitelezhető változat szerint csapjuk oda a tojás oldalát a konyhapulthoz, majd görgessük körbe. Néhány másodperc, és a tojáshéj gyönyörűen leválik.

Trükkös tojáspucoló videókat nézne? Kattintson a kapcsolódó cikkünkre 3+1 zseniális megoldásért.

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: 3+1 trükkös tojáspucolás – videókkal

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.