A tavasz beköszöntével hamarosan egyre több idényzöldséget vásárolhatunk frissen a piacon, hogy aztán ezekből ízletes, vitamindús salátákat készíthessünk. Összegyűjtöttük a világ legnépszerűbb salátáit.
1. Görög saláta
Horiatiki. Így hívják a görögök a világszerte ismert és népszerű salátájukat. A hagyományos előételt gyakran paraszt salátaként is emlegetik, és minden egyes görög étteremben megtalálható. Hagymát, paradicsomot, uborkát, olajbogyót és feta sajtot tartalmaz.
2. Toszkán panzanella
A szikkadt kenyér tökéletesen újjá tud születni egy tál panzanellában. A saláta ugyanis, amellett, hogy paradicsomból, uborkából és lila hagymából áll, még felkockázott, olívaolajjal meglocsolt kenyérfalatokat is tartalmaz.
3. Amerikai Caesar saláta
Ha van egészséges étel, amit az amerikaiak a hamburger mellé el tudnak képzelni, az a Ceasar saláta. Ennek egyik változatában csirkehús, a másikban szardella van. A legenda szerint az étel megalkotása egy olasz vendéglős, Cesare Cardini nevéhez fűződik, aki az első világháború után költözött az USA-ba és terjesztette el az azóta is töretlenül népszerű fogását.
4. New York-i Waldorf saláta
Oscar Tschirky séf a Waldorf Hotelben dolgozott, amikor megálmodta és megalkotta a tökéletes salátát. A szőlő, az apróra vágott alma, a dió, a zeller és a saláta keverékéből álló étel rendkívül hamar vált híressé nemcsak New York-ban, hanem az egész világon is.
5. Tabbouleh
A tradicionális izraeli étel szíve-lelke a friss petrezselyem. Az arab konyha népszerű fogása bulgurral vagy kuszkusszal készül, és apróra vágott paradicsomot, lila hagymát, olívaolajat, egy kevés citromlevet és frissen őrölt fekete borsot is tartalmaz.