© 2018 Foodyny.

Megdöbbentő cikkben számol be a Pénzcentrum.hu arról, hogy gyakorlatilag semmi különbség nincs a Magyarországon kapható sók minősége és összetétele között, vagyis semmi sem indokolja az esetenkénti több, mint húszszoros árkülönbséget. Hogy akkor miért kerül majdnem ezer forintba egy Himalája só és miért pár forintba az asztali só?

A Pénzcentrum által megszólaltatott szakértő, Dr. habil. Rohonczy János, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Kémiai Intézetének egyetemi docense azt mondja: „tíz, esetenként hússzoros árkülönbségek kémiailag és biokémiailag semmivel sem indokolhatóak”.

A vásárlók jellemzően a megjelenés miatt választják az egyiket vagy a másikat – tudtuk meg az elemző cikkből. Gasztronómiai szempontból néha üdvözítőbb a nagyobb szemű sókkal dolgozni, például steak sütés alkalmával, de nagy divatja van a Himalája sóknak is, melyek viszont pont ugyanolyan tengeri sók, mint minden só ezen a bolygón. Csak színesek...

Aki el szeretné olvasni az igen hosszú, de nagyon tanulságos teljes anyagot, az klikkeljen IDE!  

ZsÉ 

Kapcsolódó cikkünk: Tíz étel amely segít túlélni a katasztrófát

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.