© 2022 Foodyny.

A legtöbb házaspár osztja azt a nézetet, hogy a kapcsolatokban növeli a harmóniát és az elégedettséget, ha megosztják egymás között a feladatokat. A Socius magazinban megjelent legfrissebb kutatási eredmények pedig mindezt igazolják. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a mosogatásban különösen fontos segíteniük a férfiaknak.

konyha par1

A kutatók az alacsony és közepes jövedelemszintű családok adatait vizsgálták, és arra jutottak, hogy a heteroszexuális párkapcsolatokban azoknak a nőknek alacsonyabb az elégedettsége szexuális és minden más értelemben, akik egyedül végzik a mosogatással kapcsolatos feladatokat. Az elégedettség mértéke pedig nőtt azok körében, akik megosztják munkát.

Dr. Dan Carlson kutatásvezető szerint a legkevésbé vonzó háztartási feladatok sokaságát többnyire a nők végzik, a férfi csupán kicserél egy villanykörtét, majd hátralép, hogy megcsodálja munkája eredményét. A jó hír az, hogy a kutatási eredmények szerint az 1990-es évekhez képest kétszer annyian osztják meg egymás között a mosogatás terhét.

konyha par2

– Az emberek az igazságosság és a tisztesség érzését kötik össze ezzel a háztartási feladattal – mutat rá Carlson, majd hozzáteszi: ha egyedül végezzük, magányosnak érezhetjük magunkat.

A férfiak esetében azt is megállapították, hogy sokkal boldogabbak, ha például a bevásárlással járó teendőket is egyenlő részben végzik párjukkal, ráadásul a csapatmunka terén is jelentős előrelépések tapasztalhatók azoknál a pároknál, akiknél míg az egyikük mosogat, a másikuk törölget.

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: Tudta? Ezért bomlottak a nők Casanova után

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.