Bár a málna majd csak másfél hónap múlva érik Magyarországon, a világban már május első napjaiban is ünneplik. A málnás pite, amilyen egyszerű, olyan nagyszerű desszert. Készíthetjük hagyományos, vagy mandulalisztes tésztából, a végeredményért mindenki odalesz.
Nincs más dolgunk, mint a megszokott recept szerint begyúrni a pitetésztát. Lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, vágjuk formára, helyezzük a kivajazott piteformába. Szórjunk rá babot vagy rizst, hogy súlya legyen, és tegyük be a 170 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából húsz perc sütés után vegyük ki, öntsük le róla a nehezéket.
Ezután két lehetőségünk van.
1. Az elősütött pitére rásorakoztatjuk a málnát, megszórjuk barna cukorral, és visszatesszük a sütőbe, hogy készre süljön.
2. Nehezék nélkül további tíz percig sütjük a pitét, majd kivéve mascarponés krémet halmozunk rá, végül a gyümölcsökkel feldíszítjük az elkészült süteményt.
Kapcsolódó cikkünk: Tökéletes tavaszi édesség: málnás-túrós pohárdesszert