© 2018 Foodyny.

Professzionális ipari konyhatechnológiai gépek és eszközök a Kende Gastro webshopjában! (x)

4 nap, mínusz 4 kg – ígérte egy minap megjelent cikk. Sőt! A hasadról egyszerűen leszívja a zsírt! Kihagyhatatlan ugye? Nincs éhezés, hiszen a banán laktató, van benne cukor (nem is kevés), a leírás szerint bármennyi fogyasztható belőle. Gyanús? Kicsit. De azért muszáj volt kipróbálni.

Kihívás előtti mérlegelés

Mivel itt a bikiniszezon, mínusz néhány centi az “úszógumiból” csak jól jöhet. Leszögezzük, a tesztalanynak – gyakorlatilag – nincs súlyfeleslege. Heti rendszerességgel táncol, és alkalmanként fut, ebben a diéta ideje alatt nem volt változás. Nézzük a tapasztalatokat, és a végén a dietetikus véleményét!

A kávéfogyasztásra nem tértek ki, ezért az „egy pici cukorral, napi kettőből nem lehet baj” alapján, benne maradt a napi rutinban. Majd erre fogjuk, ha nem sikerül egy dekától se megszabadulni. A mérleg első nap 53,4 kilót mutatott. Centit nem használtunk, ellenben a két évvel ezelőtt vásárolt, kissé szűk – bele lehet még ebbe fogyni – szoknyát igen.

Banán reggel, délben, este

Az első nap tökéletesen sikerült betartani a diétát. Reggeli: kávé, 2 db banán, 2 dl tej (ezt is engedi a diéta). Tízórai: 1 db, ebéd: 2 db, uzsonna: 1 db, vacsora: 2 db banán. Éppen akciós, csak ráadás, hogy ilyen olcsón rég ettünk egy teljes napig.

A második nap ugyanannyi, azaz nyolc darab fogyott a gyümölcsből, de kellő fegyelmezettség hiányában, a vacsoraadag mellé egy deci rosé és 5 (!) szem eper is becsúszott.

A harmadik nap az elsőhöz hasonlóan csak banánból (6 db), tejből (2 dl) és kávéból állt. Azt csak halkan jegyezzük meg, hogy a kolléga érkezése a cukrász workshopról a kostolóval nem kifejezetten segített. 

Nagyjából az uzsonna idejére érkezett meg az érzés: kizárt, hogy ezt még egy napig ki lehet bírni, továbbá (majdnem) bármit megtennénk egy szelet sonkáért.

Negyedik nap: A reggeli csak kávé és tej. Nem, nem véletlenül. Az ebéd egy darab banán, és igen, már a látványa is fáj. Uzsonnára egy, vacsorára pedig 2 darab és 2 dl tej a nap végeredménye.

Az ötödik nap reggel 52,6 kilót mutat a mérleg, a kissé szűk szoknya továbbra sem az igazi. Tapasztalataink alapján ennyi egy zumbaóra alatt is bőven lemegy. Szóval, hacsak nem banánimádó a kedves olvasó, azt javasoljuk, válasszon másik diétát.

A dietetikus szemével

Szarka Dorottya dietetikus szerint, alapvetően ezzel a diétával (is) az a baj, mint a többivel: korlátozza az alapanyagok, élelmiszerek körét, ami nemcsak fizikálisan, hanem pszichésen is megterhelő.

– Abból nem lehet probléma, ha 3-4 napig egyféle élelmiszert eszik valaki, bár rövid távú következmények, mint például fáradtság, koncentrációs zavarok, hangulatingadozás, rosszkedv előfordulhatnak, esetleg az emésztés is lelassul picit, vagy épp ellenkezőleg. Maradandó károsodást nem okoz, feltéve, ha az adott személynek nincs egészségügyi panasza, problémája.

A leadott kilók nagy része többnyire csak víz, nem "zsír", tehát a normál étrendre történő visszaállás után a súlyunk is visszaáll, sőt, akár még többet is hízhatunk, mint amennyit lefogytunk.

– Én a hosszú távon fenntartható, akár apró lépésekben véghezvitt életmódváltásban hiszek, ezt is javaslom mindenkinek.

Kapcsolódó cikkünk: Súlyos tévedések – 2018 legőrültebb diétái

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.