Köszöntsük közösen a világ legnépszerűbb street foodját, a rántott hagymakarikákat, az Egyesült Államokban ugyanis ma van az ünnepe! Ez a tökéletes gyors harapnivaló gyakorlatilag a föld bármely pontján megtalálható: az Egyesült Királyságban, Ausztráliában vagy Ázsia egyik elmaradottabb országában is garantáltan találkozni fogunk a hagymakarikával.
De honnan ered ez a végtelenül egyszerű, ám annál sikeresebb étel? Úgy tudni, hogy egy bizonyos John Mollard gasztro-szakértő véste fel az első receptjét szakácskönyvébe még 1802-ben. Az ételt akkor "rántott hagyma parmezán sajttal" névre keresztelte. Ő volt, aki ebben a leírásban azt javasolta, hogy karikákra vágjuk a vöröshagymát, hogy aztán lisztből, tejszínből, sóból, borsból továbbá parmezánból készülő sűrű tésztába mártsuk, és forró olajban kisüssük.
A széles nyilvánosság számára azonban akkor vált igazán ismertté és népszerűvé, amikor a Texas Oak Cliffben alapított Pig Stand étteremlánc az étlapjára tűzte.
Kapcsolódó cikkünk: Gyerekszáj