© 2022 Foodyny.

A Foodyny a napokban készít egy aktuális piaci körképet, melynek során a Magyarországon aktuálisan kapható zöldség és gyümölcs portékát helyezi fókuszba.

Mielőtt azonban bepillantanánk a hazai piacok árusainak standjaihoz, hadd kalauzoljuk el a kedves olvasót Katalóniába, azon belül is – a hírekben most oly sokat szereplő, forradalmi hangulatban lévő – Barcelonába, ahol meglátogattuk a város legnagyobb és egyben leghíresebb piacát, a Mercat de la Boqueriát. Az 1700-as években alapított vásártéren elképesztő mennyiségű áruval találkozik a betérő, zöldség és gyümölcs tekintetében például olyan hihetetlen árubőséggel találkoztunk, hogy alig hittünk a szemünknek. Van itt minden, a tenyérnyi datolya mellett, a mag nélküli szőlőn át az elképesztően édes mézmangóig.

Almából legalább húsz-harminc félét láttunk a standon, egzotikus gyümölcsökből pedig olyannal is találkoztunk, ami felejthetetlen élménnyel tett gazdagabbá: a sárkánygyümölcsöt ilyen érett formájában még nem kóstolhattuk, elképesztően ízletes a kiwi és dinnye ízének keverékére emlékeztető lédús húsa. Létezik belőle fehér és piros húsú, mi az előbbit kóstoltuk. Jó szívvel ajánljuk mindenkinek! 

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.