© 2024 Foodyny.

ham1

Ha szereti valaki a jó szendvicset, ne hagyja ki a Hamvich-et! 
Sokan tudjátok már, hogy a Hercegprímás utcában sétálgatva megannyi gasztronómiai élménybe futhatunk bele. Éttermek, cukrászdák, street food helyek mind felsorakoznak ebben a szférában, és itt találhatjuk meg a Hamvich laza stílusú ételbárját is. 
Reggeliző helynek indult, de gyorsan rájöttek: sokkal többet ki tudnak hozni magukból. Alapvetően a spanyol sonkákat szerették volna bemutatni a nagyérdeműnek, idővel viszont - eme koncepcióra építve - elindultak saját útjukon.

ham2

Az üzletbe lépve szembeötlő a logó, a sonkaformát mintázó díszítő elem, illetve az egyszerű desing. Ez mind azt tudatja velünk: jó helyen járunk. A kiszolgáló pult egyből szembe köszön velünk, melynek hűtő részében sorakoznak mindazok a már ránézésre is ínycsiklandozó sonkák, sajtok, feltétek, amikből szendvicseink készülhetnek. Ez már magában roppant bizalomgerjesztő.

ham3

Az alapanyagokat mind Spanyolországból hozzák. Prémium minőségű iberico sonkák és chorizo kolbászok ínycsiklandozóan kelletik magukat a pultban. Háromfajta sajttal dolgoznak: spanyol juhsajttal, annak rozmaringos változatával, és spanyol kecskesajttal. A feltétek és kenegetők nagy választékából mi magunk határozhatunk az épp aktuális igényünk szerint, és akár olívabogyót és tonhalat is kérhetünk hozzá.

ham4

Náluk nincs kész szendvics! Mindent a vendég igénye, választása alapján, ott frissiben készítenek el, és tálalnak. Randé Dániel - a hely tulajdonosa – azt a gondolatot lovagolta meg, hogy mindenkinek a saját szendvicse a legjobb. Ebből adódott a szlogen is: Összerakhatod Budapest legjobb szendvicsét! 
A külföldi vendégek nagy örömmel fogadták ezt a megoldást, és mint a gyerekek, akik új játékot kapnak, válogatták össze harapnivalójukat. A magyar közönség eleinte valahogy kevéssé használta ki ezt az amúgy remek lehetőséget. Manapság főleg a környéken lévő irodaházakra alapoznak, nagy százalékban a magyar vendégek, illetve törzsvendégek felé billen a mérleg nyelve. Reggelizhetünk amiben, bármely szendvicshez vagy toast mellé a kávé 150 forint!

ham5

990 forintért menüzhetünk, amiben toast, illetve egy leves van. Az ebédre is ráerősítettek: a szendvicsek mellé mindig kapható egy-egy leves, teljessé téve a főétkezésre betérő vendégek számára kínálatukat. Alapvetően a szendviccsel is jól lehet lakni - ezt tapasztaltuk mi is -, és 700 - 1300 forintig hozzá is juthatunk. Minden szendvicsük saját fejlesztés, igyekeznek a szezonalitás mezsgyéjén haladva változtatni. Nagy sláger volt náluk a házi tökkrémes szendvics, illetve az avokádós feltéttel megspékelt változat.

ham6

A Hamvich zseniális ötvözése a street foodnak és a reggeliző helynek: olyan kínálattal, ami a variálhatóság szépségén alapulva, mindig megújuló és megújítható érdekes választékkal rukkol elő a környék éhes közönsége számára.

AirChef

Cím: 1051 Budapest Hercegprímás utca 19. 

Fotók: Hamvich 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.