© 2024 Foodyny.

Ha szereti valaki a jó szendvicset, ne hagyja ki a Hamvich-et! 
Sokan tudjátok már, hogy a Hercegprímás utcában sétálgatva megannyi gasztronómiai élménybe futhatunk bele. Éttermek, cukrászdák, street food helyek mind felsorakoznak ebben a szférában, és itt találhatjuk meg a Hamvich laza stílusú ételbárját is. 
Reggeliző helynek indult, de gyorsan rájöttek: sokkal többet ki tudnak hozni magukból. Alapvetően a spanyol sonkákat szerették volna bemutatni a nagyérdeműnek, idővel viszont - eme koncepcióra építve - elindultak saját útjukon.

Az üzletbe lépve szembeötlő a logó, a sonkaformát mintázó díszítő elem, illetve az egyszerű desing. Ez mind azt tudatja velünk: jó helyen járunk. A kiszolgáló pult egyből szembe köszön velünk, melynek hűtő részében sorakoznak mindazok a már ránézésre is ínycsiklandozó sonkák, sajtok, feltétek, amikből szendvicseink készülhetnek. Ez már magában roppant bizalomgerjesztő.

Az alapanyagokat mind Spanyolországból hozzák. Prémium minőségű iberico sonkák és chorizo kolbászok ínycsiklandozóan kelletik magukat a pultban. Háromfajta sajttal dolgoznak: spanyol juhsajttal, annak rozmaringos változatával, és spanyol kecskesajttal. A feltétek és kenegetők nagy választékából mi magunk határozhatunk az épp aktuális igényünk szerint, és akár olívabogyót és tonhalat is kérhetünk hozzá.

Náluk nincs kész szendvics! Mindent a vendég igénye, választása alapján, ott frissiben készítenek el, és tálalnak. Randé Dániel - a hely tulajdonosa – azt a gondolatot lovagolta meg, hogy mindenkinek a saját szendvicse a legjobb. Ebből adódott a szlogen is: Összerakhatod Budapest legjobb szendvicsét! 
A külföldi vendégek nagy örömmel fogadták ezt a megoldást, és mint a gyerekek, akik új játékot kapnak, válogatták össze harapnivalójukat. A magyar közönség eleinte valahogy kevéssé használta ki ezt az amúgy remek lehetőséget. Manapság főleg a környéken lévő irodaházakra alapoznak, nagy százalékban a magyar vendégek, illetve törzsvendégek felé billen a mérleg nyelve. Reggelizhetünk amiben, bármely szendvicshez vagy toast mellé a kávé 150 forint!

990 forintért menüzhetünk, amiben toast, illetve egy leves van. Az ebédre is ráerősítettek: a szendvicsek mellé mindig kapható egy-egy leves, teljessé téve a főétkezésre betérő vendégek számára kínálatukat. Alapvetően a szendviccsel is jól lehet lakni - ezt tapasztaltuk mi is -, és 700 - 1300 forintig hozzá is juthatunk. Minden szendvicsük saját fejlesztés, igyekeznek a szezonalitás mezsgyéjén haladva változtatni. Nagy sláger volt náluk a házi tökkrémes szendvics, illetve az avokádós feltéttel megspékelt változat.

A Hamvich zseniális ötvözése a street foodnak és a reggeliző helynek: olyan kínálattal, ami a variálhatóság szépségén alapulva, mindig megújuló és megújítható érdekes választékkal rukkol elő a környék éhes közönsége számára.

AirChef

Cím: 1051 Budapest Hercegprímás utca 19. 

Fotók: Hamvich 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.