© 2018 Foodyny.

karácsonyi asztal sorozat második részében kivetkőzöm önmagamból és valami olyat teszek, amit eddig még soha.

Nem vagyok nagy sütirajongó, ha nem csalnak az emlékeim, nem írtam még ilyen receptet...

Nincsenek véletlenek, de jön a karácsony és lányos apaként az én füsttel cserzett szövetközi zsírokból és színhúsból szőtt szívem is ellágyul.

Az általam készített 3 sütemény közül ez az egyik, ráadásul a sütőben sülő gyömbéres keksz fűszeres illata a giccses díszek, a szörnyű karácsonyi pulóverek és a csöpögős zenék nélkül nehezen tudnám elképzelni az ünnepet.

Lássunk is neki, hozzávalók:

  • kiskukta 🙂

  • 180 g vaj
  • 230 g cukor
  • 350 g liszt 
  • 3 ek juharszirup
  • 1 sütőpor
  • csipet só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 ek őrölt gyömbér
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 1 ek garam masala
  • löttyintés francia konyak
  • 1 tojás

A hozzávalókat összegyúrjuk olyan állagúra, hogy ne ragadjon a kezünkhüz, ha nem keményedik a tészta adhatunk hozzá még egy kis lisztet.

A tésztát kb 4-5mm vastagra nyújtjuk és tallérokat szaggatunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsiben 190 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tálalhatjuk még langyosan vaníliafagyival, ha kihűlt, légmentesen záródó gusztustalan karácsonyi mintás, giccses dobozokban jó sokáig eláll 🙂

Készítés közben karácsonyi zenéket hallgatni ér.

További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!

Jó étvágyat!

Kapcsolódó cikkünk: 

 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.