Besameles fejtett bab sok csomborral. Sült vagy főtt húsok kísérője lehet, de vacsorának is kitűnő sült baconnel és pirítós kenyérrel.
Hozzávalók: (3 személyre)
A zöldséglevet felforralom, beleteszem a babot, csombort és puhára főzöm. Ha elkészült, leszűröm, és a főzőlevet félreteszem.
A vajat felmelegítem, és a lisztet folyamatosan kevergetve világosra pirítom benne. Lassan hozzáadom a főzőlevet, és beleteszem a hagymát, a babért, a szegfűborsot, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. Kevergetve kb. 20 percig forralom. Ha már jó sűrű, kidobom a hagymát, és a babért. Óvatosan, hogy ne csomósodjon össze, belekeverem a tejfölt.
Végül mehet bele a bab is. Jól összekeverem. Ha esetleg túl sűrű lenne, teszek még bele zöldséglevet.
Süthetünk hozzá bacon csíkokat és fűszeres olajjal megkent pirítóst. Így önálló fogásként is tálalhatjuk.
Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu/