© 2022 Foodyny.

gyf nemszokvanyos1

Besameles fejtett bab sok csomborral. Sült vagy főtt húsok kísérője lehet, de vacsorának is kitűnő sült baconnel és pirítós kenyérrel.

Hozzávalók: (3 személyre)

  • 45 dkg fejtett bab
  • 20 dkg bacon
  • 5 dl zöldséglé
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 ek. liszt
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 tk. csombor (borsikafű)
  • 1 babérlevél
  • 2 szegfűbors
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 1½ dl tejföl

A zöldséglevet felforralom, beleteszem a babot, csombort és puhára főzöm. Ha elkészült, leszűröm, és a főzőlevet félreteszem.
A vajat felmelegítem, és a lisztet folyamatosan kevergetve világosra pirítom benne. Lassan hozzáadom a főzőlevet, és beleteszem a hagymát, a babért, a szegfűborsot, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. Kevergetve kb. 20 percig forralom. Ha már jó sűrű, kidobom a hagymát, és a babért. Óvatosan, hogy ne csomósodjon össze, belekeverem a tejfölt.
Végül mehet bele a bab is. Jól összekeverem. Ha esetleg túl sűrű lenne, teszek még bele zöldséglevet.
Süthetünk hozzá bacon csíkokat és fűszeres olajjal megkent pirítóst. Így önálló fogásként is tálalhatjuk.

gyf nemszokvanyos2

gyf nemszokvanyos3

 

Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu/

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.