© 2022 Foodyny.

Képernyőfotó_2017-10-31_-_20.01.22.png

Ezt mindenkinek meg kell kóstolni! Az egész konyha narancsillatban úszik, és az ízek…! Egyszerűen leírhatatlan.

Hozzávalók:

  • 1,7 dl olaj
  • 17 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt sárgarépa
  • 2 narancs
  • 1 doboz kandírozott, darabolt narancshéj
  • 17 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk mézeskalács fűszer
  • csipet só

A tojást és a cukrot habosra keverem, majd belecsurgatom az olajat, és még 2-3 percig keverem, amíg szép sima masszát kapok.

Beleteszem a sárgarépát, az egyik narancs lereszelt héját, ½ dl kifacsart narancslét és a darabolt narancshéjat.

A lisztbe szórom a szódabikarbónát, a fűszert és a sót, majd az egészet a tojásos masszához adom, és jól összedolgozom.

A másik narancsot megpucolom úgy, hogy ne maradjon rajta a fehér héja, és kb. 3 mm-es karikákra szeletelem.

A tésztát egy püspökkenyérformába öntöm, és a narancskarikákat a tetejére teszem, félig belenyomkodom.

Előmelegített sütőben 180 °C-on sütöm kb. 1 órát. Ha már nem ragad a tűre, és gyönyörű sárgás barna a teteje, akkor elkészült.

Képernyőfotó_2017-10-31_-_20.02.11.png

Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.