A snidling az első hagymafajta, amely tavasszal megjelenik. Leveleit frissen érdemes felhasználni, amennyiben azonban nem metsszük vissza őket időben, kivirágoznak. A rózsaszínes kékes szirmok pedig éppúgy fogyaszthatóak, mint levelei, és rendkívül jó aromákat tartalmaznak. Három tippet gyűjtöttünk össze, miként lehet felhasználni.

1. Pizzára vagy lángosra

Készítsünk egy pizzatésztát, amit kenjünk meg tejföllel. Szórjunk, illetve halmozzunk rá ízlésünk szerinti sajtokat, majd díszítsük a metélőhagyma virágaival. A sütőben 15-20 perc alatt süssük készre. Hasonlóképpen járhatunk el a friss lángossal is, a virágszirmokkal és a snidling vágott leveleivel együtt igazán intenzív ízt érhetünk el.

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.