Spóroljon ezekkel az egyszerű tippekkel!
Van néhány nagyon egyszerű módszer, hogy kordában tartsa a forintokat, és mindeközben nem kell lemondania a minőségről sem.
Van néhány nagyon egyszerű módszer, hogy kordában tartsa a forintokat, és mindeközben nem kell lemondania a minőségről sem.
Az áfonya nem csak a nyári szezon egyik legfinomabb gyümölcse, de olyan értékes ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag, amelyek elengedhetetlenek szervezetünk optimális működése szempontjából.
Hatalmasat téved az, aki azt gondolja, hogy csupán nyáron tudjuk csordultig tölteni vitaminnal szervezetünket.
A balzsamecet egy igazán különleges ízvilágú folyadék, amelyet gyakran használunk salátáink ízesítésére.
Az ősz a tökfélék szezonja, ilyenkor minden standnál fellelhetők főzőtökök, cukkinik és patisszonok is.
A kissé savanykás gyümölcs a nyár egyik nagy ajándéka.
Nyaranta sokak számára okoznak kellemetlen napokat, heteket az élelmiszermérgezés tünetei. Azt mindannyian tudjuk, hogy ilyenkor érdemes kerülni az olyan könnyen romlandó élelmiszereket, mint például a tejszínhab, éppen ezért érdekes az ellenkező oldalról megvizsgálni a kérdést. Melyek azok az alapélelmiszerek, amelyek nem tudnak megromlani, és mondjuk egy kerti partiban még remekül fel is használhatók?
1. Quinoa
A napjainkban egyre népszerűbb szuperélelmiszer kiváló köret a kerti sütögetéshez, ráadásul garantáltan nem avasodik meg. Készíthetjük natúr változatban, de kihűlt állapotában friss, szeletelt zöldségekkel elkeverve tartalmas salátát kapunk.
2. Füstölt lazac
Finger foodokhoz, salátákba, kenyérkékre egyaránt kiváló választás lehet a szintén nem romlandó füstölt lazac, amely ráadásul intenzív ízvilágával az egész este domináns szereplőjévé léphet elő.
3. Napraforgómag
Dúsíthatjuk vele salátánkat, vagy egész egyszerűen a kerti meccsnézések alatt ropogtathatjuk is. Sütőben sóval összesütve percek alatt tökéletes rágcsálnivalót készíthetünk. A szotyolának egyetlen egy ellensége van, ez pedig a pára. Éppen ezért száraz környezetben kell tárolni ahhoz, hogy megőrizze tökéletes állagát.
4. Dió és méz
Az édesszájúak másodpercek alatt készíthetnek maguknak nassolnivalót két egyszerű alapanyagból, melyek helyes tárolás mellett szintén nem tudnak megromlani. A dió és a méz tökéletes kombináció, amit feldobhatunk némi grillezett almával vagy pár szem friss szőlővel is.
5. Szárított marhahús
A snackként fogyasztható szárított marhahús a legjobb minőségű hússzeletek pácolásával és szárításával készül. Amellett, hogy nem tud megromlani, még gluténmentes és proteinben gazdag élelmiszer is, így az ételallergiás vagy fogyókúrázó vendégeink számára is tökéletes választás lehet.
Kapcsolódó cikkünk: Ételstyling: Evőeszközök kerti partira hangolva
A fanyar ízvilágú gyümölcsöt a népi gyógyászat nagyra értékeli, hiszen számos, a szervezetre gyakorolt jótékony hatással rendelkezik.
Egyes kardiológusok szerint a táplálkozásunk is jelentős mértékben befolyásolja a vérnyomásunkat.
A The Daily Meal húsz orvost kérdezett meg, hogy mik azok az ételek, amiket semmiképpen se fogyasztanának el, és miért. A lista igazán döbbenetes lett.