Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
 - 2 db tojás
 - 1 p. natúr joghurt (150g)
 - 1,5 dl tej
 - 5 dkg kristálycukor
 - 5 dkg vaj
 - 1 cs. sütőpor
 - 1 cs. vaníliás cukor
 - 2 ek. apró csokipasztilla
 - fahéj
 
az öntet:
- 1 nagy p. görög joghurt (400 g)
 - 5 dkg aszalt áfonya
 - 3-4 ek. áfonya lekvár
 - (ízlés szerint cukor)
 

Az öntethez az áfonyát beáztatjuk, amikor kellően felpuhult, kinyomkodjuk és a lekvárral együtt a joghurthoz keverjük; ízlés szerint cukrozhatjuk. (én nem tettem) Jól lehűtjük.
A tojásokat, a joghurtot, a tejet összekavarjuk; beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot, vaníliás cukrot, a csokipasztillát, egy csipet sót, és ezekkel is elkavarjuk. A vajat felolvasztjuk és amikor már langyos, alaposan hozzákeverjük a tésztához, fahéjjal ízesítjük. Kb. 5 percig pihentetjük.
Egy vajjal nagyon vékonyan megkent serpenyőben, evőkanálnyi mennyiségenként, kis korongokat formázva, bő 1-1 perc alatt, lassan megsütjük őket mindkét oldalukról.
            










		    
		    
		    













