Vannak világszerte ismert séfek, vannak, akiknek kultuszuk van, és vannak, akik sztárok. Hogy mi a különbség, az csak attól függ, hogy mennyire lehet az illetőből brandet csinálni. Gordon Ramsay világsztár.

Skóciában született, és eredetileg focistának készült, aztán egy sérülés miatt abba kellett hagynia a sportot, így a vendéglátó szakmát választotta. Elvégzett pár közönségesnek mondható szakácsiskolát, majd rengeteget tanult különféle séfektől. Franciaországban például Marco Pierre White és Albert Roux mellett pallérozódott.Visszatérve Angliába elkezdett sikert sikerre halmozni.

A Rossmore nevű étterem vezetésével két Michelin-csillagot is szerzett, ekkorra már teljesen kiforrott és ismert séf volt. Megnyitotta saját első éttermét, a Royal Hospital Roadot, amellyel 2001-ben a harmadik csillagját is kiérdemelte. Innen indult hódító útjára: sorra nyitotta éttermeit, amelyek szerte a világon megtalálhatók. Ezután jöttek a könyvek, a tévés szereplések, ezek tették nemzetközileg ismertté. A nagyközönség – a szereplései során kialakult kép alapján – arrogáns, harsány, mozsdatlan szájú séfnek véli, holott a hétköznapokban teljesen más ember. Szenvedélyesen sportol,több Iron Man versenyen is indult.

Gordon1

Az utóbbi években rengetegen kritizálták éttermeinek minőségét, és többször megkapta, hogy aranyárban adja az átlagos ételeket. Nem könnyű ítélkezni, mert van olyan étterme, amely üzleti szempontok alapján működik, és van, amely a szakmáról szól.

Gordon Ramsay jó séf, aki sokat letett már az asztalra. Van, aki szereti, van, aki nem. Az viszont vitathatatlan tény, hogy a világ egyik legismertebb szakácsa. 

AirChef

Kapcsolódó cikkünk: 

 

0
0
0
s2smodern

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.