© 2022 Foodyny.

horvatheva jo

A Konyhafőnök című műsorban egy ország megtudhatta, hogy az egykori szépségkirálynő, Horváth Éva milyen rutinosan mozog a konyhában. Nincs ez másként karácsonykor sem. Az ünnepi menüről, a családlátogatásokról és gyönyörű kisfiáról beszélgettünk.

Ez az első karácsonyuk a kisfiukkal. Hogyan tervezik az ünnepeket? Önök járják végig a családokat, vagy inkább fogadják a rokonságot?
- Szenteste együtt leszünk, és utána megyünk majd nagyilátogatóba. Úgyhogy először én sütök-főzök, utána pedig a nagyiké lesz a terep.

Milyen menüvel készül a szentestére?
- Most vettem éppen kacsát, de készítek halászlevet is. Ez utóbbiból annyit főzök, hogy vigyünk majd a közös vacsorára is belőle. Illetve még libamájjal is készülök. Hozzá majd valami mártás is lesz, mert, ahogy a Konyhafőnökben is megtanulhattuk, mindenhez kell. Ezen felbuzdulva többféle alapanyagot is beszereztem: vettem gesztenyét, narancsot, szőlőt, gyakorlatilag hangulatfüggő lesz, hogy melyiket fogom végül elkészíteni.

Mi a helyzet a kisfiával? Hol tart most a hozzátáplálása? Neki külön ételsorral kell majd készülnie?
- Kristófkáról azt kell tudni, hogy két dolgot tart feleslegesnek az életben, az egyik az alvás, a másik pedig az evés. (Nevet.) Meg kell küzdenem azzal, hogy ilyen borzasztóan rossz evő. Csak hogy egy példát mondjak: az egyik nap megeszi a banánt, a másik nap utálja. Azt mondják, hogy ha majd kinő a foga, jobb lesz a helyzet, és kívánni fogja majd az ételeket. De ahogy látom, abszolút a házi kosztot kedveli, ebből a szempontból rám ütött. A bébiételeket is csak úgy eszi meg, ha egy kicsit felízesítem. Az itthoni ételek közül eddig a legnagyobb kedvence a húsleves volt, úgyhogy külön kértem a nagyiktól, hogy az legyen a menüben. Emellett szerintem a köreteket meg fogjuk kóstoltatni vele, de majd meglátjuk. Nála több hangszeren kell játszani...

Melyik az a desszert, amely semmiképpen sem maradhat le az asztalról?
- A bejgli, egyértelműen!

Mákos vagy diós?
- Én nagy diós-fan vagyok, ennek ellenére lesz az asztalon mákos is. Még sohasem sütöttem, desszertekben nem igazán vagyok otthon. Úgy döntöttem, nem egy kisbaba mellett fogok nekiállni életem első bejglijének, úgyhogy ezt, ahogyan az eddigi években is tettem, megrendeltem.

Mit kívánna maguknak karácsonyra?
- Ha egészség van, minden van.

ESZTER

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.