© 2018 Foodyny.

A sportolói étrendem reggelije legtöbbször tojás, vagy zab valamilyen formában. Mind a két alapanyagot változatosan lehet felhasználni, egy idő után azonban a zab kimondottan unalmassá is tud válni. Ekkor nyúlok olyan méltatlanul elhanyagolt alapanyagokhoz, mint például a köles, a hajdina vagy éppen a quinoa, ami a mostani receptem „főszereplője” lesz.

A quinoa az egyik legtöbb ásványi anyagot és tápanyagot tartalmazó és egyúttal a legtáplálóbb gabona fajta. Gluténmentes, rostban és fehérjében kimondottan gazdag, így egy sportoló számára ideális alternatívát kínál, akár a zab helyettesítésére is.

Remélem, ezzel a receptemmel sikerül újabb ötletet adni az egészséges ételeket szerető olvasóimnak, illetve azon sportbarátaimnak, akik szívesen kipróbálnának valami újat, ami kellő energiát ad a délelőtti edzéshez!


Hozzávalók:

  • 1 csésze quinoa
  • 1 csésze víz
  • 1 csésze mandula tej
  • 1 kk. fahéj
  • 2 ek. eritrit (vagy méz)
  • 2 ek mazsola
  • 3 ek. szeletelt mandula
  • 1 egész alma
  • ½ citrom leve

Elkészítése:

Az almát felkockázzuk, ráfacsarjuk a fél citrom levét és félretesszük.

A quinoát alaposan megmossuk, majd az összes többi hozzávalókkal együtt lábosban felforraljuk. Ekkor visszavesszük a hőt, és 15 percen keresztül puhára pároljuk. A végén a savanykás almával összeforgatjuk, így az alma éppen csak egy kevés hőkezelést kap, ezért még harapható állagú marad.

Megjegyzés: ha előző este készítjük el, akkor többet tudunk aludni, s még az ízek is jobban összeérnek! 🙂

TÓTH MARCI

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.