GASZTROARC ABC - KERESŐ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

AB OVO BOR AJÁNLÓ

Budapesten születtem 1977-ben. Nős vagyok, egy gyermek édesapja.
Vendéglátóipari szakközépiskolát végeztem, bár igazából fotográfus szerettem volna lenni, mert a vizualitás mindig is fontos volt számomra. Ezért nem véletlen, hogy az ételek készítése során is színekben, látványban gondolkodom, legfőbb célom megmutatni a vendégeknek az ételek szépségét.
Édesanyámtól tanultam főzni, és a mai napig gyakran merítek ihletet a családi receptekből.
Pályám kezdetén egyszerű szakácsként éltem mindennapjaimat, majd egy szerencsés véletlennek köszönhetően 2006 őszén felvételt nyertem az Alabárdos étterembe. Itt találkoztam először a csúcsgasztronómia fogalmával. Ebben az időszakban kezdett Magyarországon kibontakozni egy új szemlélet a vendéglátás területén. Új technológiákat és alapanyagokat ismerhettem meg. Ezek a változások nagy hatással voltak rám: kitárult egy új világ. A két Michelin-csillagos portugáliai Vila Joya-ban eltöltött pár hét döbbentett rá, hogy szükség van hasonló vendéglátásra Magyarországon is.
2010-ben kaptam lehetőséget Horváth Tamástól és Kalocsai Zoltántól, hogy vezessem újonnan megnyíló éttermük, a Borkonyha konyháját. Rengeteg félelemmel és izgalommal vetettem bele magam életem első konyhafőnöki állásába. A nyitás óta eltelt idő alatt rengeteget változtam és alakultam. Megtanultam, miként is kell vezetni egy konyhát, inspirálni a csapatot és folyamatosan megújulni.
Mi a konyhafilozófiám? Szeretnék egy ízekben gazdag konyhát vinni. Ha mégis valamilyen stílust kell meghatároznom, akkor azt mondanám, hogy "szabad". Sok esetben az erdélyi konyha ízeiből szeretnék meríteni, de szívesen nyúlok más nemzet alapanyagaihoz, akár a spanyol, a francia vagy az olasz konyháról beszélünk. Szeretném a régi magyar konyha sokszínűségét a mai szemlélet és konyhatechnológia felhasználásával megmutatni.
 
0
0
0
s2smodern